En dag som denna / A day like this

Idag är det grått och blåsigt här i Stockholm. Då längtar jag hem till min lägenhet i Marbella. Det är jag säkert inte ensam om. Det jag då tycker är skönt att veta att jag har ett andra hem. När jag åker till Marbella är det inte för att vara där som turist utan jag åker hem. Hem till mitt område, min lägenhet, mina möbler och mitt grannskap. Jag kan småprata lite med säkerhetsvakter och grannar för att skapa mig ett kontaktnät. Den känslan är häftig. Men jag ska inte åka hem just nu men jag vet min lägenhet står där och väntar på mig och min familj.

“Today, it is gray and windy here in Stockholm. Then I long for my apartment in Marbella. I’m certainly not alone. What I think is nice to know is that I have a second home. When I go to Marbella, it is not to be there as a tourist, it is me going home. Home to my area, my apartment, my furnitures and my neighborhood. I can chat with security guards and neighbors to create a network of contacts. That feeling is cool. But I will not go home right now but I know my apartment is there waiting for me and my family.”